Előfizetői tartalom

Optimisták a magyar M&A piaccal kapcsolatban a külföldi szereplők

Portfolio
A válságot követően a makrogazdaság javulásával természetesen javult a vállalatok működése is, és 2010-ben már fokozódott a felvásárlási tevékenység is az egész világon. Hazánk azonban e téren nem történt jelentősebb javulás, az M&A tranzakciók száma alig nőtt 2009-hez képest, a régióban pedig továbbra is lemaradók vagyunk - hangzott el a Portfolio.hu és a HVCA közös magántőke és vállalatfinanszírozási konferenciáján. Ez részben annak köszönhető, hogy Magyarországon kevés közép-vállalat található, így természetes, hogy nálunk kevesebb a felvásárlás - mondta Seres Béla, a Deloitte vezető partnere. Az országunk egyik előnye ugyanakkor a jó közoktatás, a hazánkban is befektető magántőke társaságok vezetői pedig összességében enyhén optimista képet festettek a magyar piacról.

A várakozásaink szerint a jövőben is folytatódhat a konszolidáció a régióban, vagyis a régiós magántőke társaságok egyre inkább kiterjesztik tevékenységüket a többi régiós országra is- adott számot várakozásairól Seres Béla, a Dloitte vezető partnere. Az egyes szektorok között továbbra is érdekes lehet az energia szektor, míg a telekommunikációs, infrastrukturális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés