Előfizetői tartalom

A cégtulajdonosok kezdik belátni, hogy engedniük kell az árból

Portfolio
A hazai cégfelvásárlási piac egy éves időtávon aktivizálódás jeleit mutatja, elsősorban a mid-market szegmens az, ami igazán kedvező kilátások elé néz, a nagyobb tranzakciók beindulására még várni kell addig, amíg a vevői és eladói oldal elvárásai közelednek egymáshoz- véli Tóth János, a Wolf Theiss ügyvédi iroda partnere. Az ügyfelek a válság óta megfontoltabbak, a tranzakciók előkészítése során az átvilágítás átfogóbb és mélyebb, mint korábban, miközben a kockázatok növekedése miatt ritkán használt jogintézmények is kezdenek visszatérni, mint például elállás esetén a bánatpénz. A partner szerint komoly problémákhoz vezetett a hazai ügyfelek körében, hogy az angolszász és a magyar szabályozás sok esetben nem kompatibilis egymással, a bírói gyakorlat pedig arra utal, hogy sokkal megfontoltabbnak kell lenni a tranzakciók esetén.

Már csak egy nap van hátra a Portfolio.hu - HVCA június 2-ai CEE Private Equity and Corporate Finance 2011 konferenciájáig. Ne maradjon le az utolsó helyekről! JELENTKEZZEN Ön is a rendezvényre! Portfolio.hu: Az ügyfelek oldaláról, hogy látjátok, mekkora élénkülés tapasztalható az M&A piacon? Tóth János: Egy éves időtávra visszatekintve mindenképpen azt kell mondanom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés