Előfizetői tartalom

Nyolcmilliárd forint landolt az ígéretes kkv-knál

Portfolio
Tavaly indultak útjukra a Jeremie-programban nyertes alapkezelők alapjai, az összességében 45 milliárd forintos források lehívása pedig elkezdődött. A befektetések az év második felére estek inkább, a kezdeti nehézségek ellenére viszont dinamikusan nőtt a befektetések száma. Mivel közel egy év eltelt, megpróbáltuk feltérképezni, hogy hogyan állnak a kockázati tőkealapok a befektetéseikkel, mit gondolnak a jelenlegi piaci helyzetről, illetve mit várnak ettől az évtől. A konklúzió az, hogy sok érdeklődő van, viszont a befektetésre alkalmas vállalatok száma kevés. Ennek ellenére vannak jó lehetőségek a piacon, a kihelyezéssel nagyon nem lesz gond.

Lassú víz partot mos Koránt sem voltak egyszerű helyzetben a kockázati tőkealapok kezelői, hiszen egy komoly pénzügyi válságot követő időszakban kellett befektetéseket találni. Ezt meghaladóan befolyásolja a befektethető források nagyságát az is, hogy milyen vállalásokat tettek az alapkezelők az EU-s források lehívásában. Az általános gyakorlat ugyanis az, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés