FONTOS Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás
 
Előfizetői tartalom

Kockázati tőke: nem kell félni, nem fog fájni

Portfolio
Egy friss elemzés szerint a pénzügyi válságból egyes cégek azért tudtak gyorsabban kilábalni, mivel mögöttük magántőke befektető állt. Az AT Kearney elemzői részletes kutatásukban bebizonyították, hogy a magántőke befektetők vállalatai között sokkal nagyobb arányban voltak azok, amelyek 2006-2009 között növelni tudták a bevételeiket és a nyereségességüket, mint a versenytársaknál. Szakértők szerint több tényezőnek volt köszönhető a felülteljesítés, ezek között található a szigorú felügyelet a cég fölött, a professzionális jelentési rendszer és az aktív tulajdonosi jelenlét. A tanulmány konklúziója tehát az, hogy mindenképpen érdemes volt a cégeknek beengedniük a magántőke befektetőket tulajdonosként, hiszen a válságban bizonyították életképességüket.

A tanulmány egyik szerzője, Dr. Ekkehard Franzke is képviselteti magát a Portfolio.hu - HVCA június 2-ai CEE Private Equity and Corporate Finance konferenciáján. JELENTKEZZEN Ön is a rendezvényre! Kétségtelenül nagyon izgalmas éveken van túl a kockázati tőke (PE) szektor, amennyiben megnézzük a főbb európai piacokat (Egyesült Királyság, Németország, Ausztria, Svájc...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés