Előfizetői tartalom

Elképesztő számok Európából - Csúcson a cégértékesítés

Portfolio
Az előzetes adatok alapján 2011 második negyedévében újabb csúcsra emelkedett a magántőke társaságok profit-realizálási kedve, globálisan a Preqin szerint 85 milliárd dollárért adtak el cégeket a szereplők. Szakértők szerint az elmúlt hónapokban egyre erősebb lett a magántőke társaságok kiszállási aktivitása, a jövőben viszont korrekció következhet, hiszen a válság hatásait (alacsonyabb forrásgyűjtés és befektetés kihelyezés) most kezdjük érezni. Az viszont mindenképpen kedvező fejlemény, hogy Európa vette át a régiók között a vezető szerepet, 85 milliárd dollárból 58 milliárd kötődött a kontinensünkhöz.

A legfrissebb adatok szerint újabb csúcsot döntött a magántőke befektetőknél a vállalati kiszállások összértéke, a Preqin adatai szerint a május 24-i adatok szerint a bejelentett kiszállások értéke a világon 85 milliárd dollárt tett ki. A korábbi rekordot 2010 utolsó negyedéve tartotta, azonban ezt már 5 százalékkal haladjuk meg, míg 2010 második negyedévéhez képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés