FONTOS Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás
 
Előfizetői tartalom

A piac legnagyobb szereplőit csábítja Putyin az orosz giga-alapba

Portfolio
A külföldi magántőke Oroszországba csalogatása érdekében az orosz elnök, Dimitrij Medvegyev egy óriás magántőke alap létrehozását jelentette be, amely tervezett vagyonának ötödét az orosz állam adná, emellett segítene a külföldi befektetőknek legyőzni az orosz bürokrácia és oligarchák okozta nehézségeket. Putyin az 50 milliárd dollárosra tervezett alap frissen kinevezett vezetőjét máris bemutatta neves befektető társaságok képviselőinek, egyes hírek szerint pedig már 25-30 befektetési menedzser felvétele is folyamatban van.

Az orosz elnök, Dimitrij Medvegyev láthatóan igen komolyan gondolta tervét, miszerint állami részvétellel létre hozna egy kockázati tőkealapot, amelybe a tőke nagyobb részét külföldi magántőke alapok tennék bele, ezzel is serkentve az - oligarchák, bürokrácia és gyenge szabályozás okozta - pangó piacot. A korábbi hírek szerint Medvegyev egy 10 milliárd dolláros alapot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés