FONTOS Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás
 
Előfizetői tartalom

Remélhetőleg a hazai M&A szektor túl van a nehezén (PwC)

Portfolio
A korábban várt fellendülés a hazai fúziók és felvásárlások területén nem jött el 2010 második negyedévében, a piacon azonban látni olyan kedvező tendenciákat, amik 2011-ben bizakodással tölthetnek el bennünket - derül ki a PricewaterhouseCoopers legfrissebb elemzéséből. A tranzakciók tavaly összességében csak 5 százalékkal estek vissza, azonban a második félév nagyon gyengére sikerült, mindösszesen 18 tranzakcióról tudott a PwC beszámolni. A PwC elemzői szerint azonban 2011-ben a remélhetőleg tovább stabilizálódó gazdaságpolitikai helyzet, valamint a javuló országkockázati besorolás elősegítheti a magyar piac iránti bizalom erősödését és így a felvásárlások piacának élénkülését. A következőkben a PwC elemzését közöljük.

Előző, 2010 októberében készített piaci kitekintésünk ("Fúziók és felvásárlások (M&A) Magyarországon - Fény az alagút végén?") legfontosabb megállapítása az volt, hogy 2010 első felében a magyar M&A piac jelentősen élénkült az azt megelőző időszakhoz képest, így a viszonylag magas tranzakciós számnak köszönhetően óvatos optimizmussal tekintettünk az előttünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés