Előfizetői tartalom

Német óriás kacérkodik a tőzsdével

Portfolio
Nagy harc árán 2008-ban a CVC Capital kockázati tőketársaság tudta megvásárolni a német vegyipari óriás, az Evonik 25,1 százalékos pakettjét. Akkor a cég 2,4 milliárd eurót adott a részesedésért, a tervek szerint azonban most már itt az ideje a tőzsdei bevezetésnek, és a részesedés értékesítésének. Az Evonik már évek óta tervezi a tőzsdére lépést, azonban a pénzügyi válság közbeszólt, most viszont semmi akadálya sincsen annak, hogy Frankfurtban megkezdjék a szereplésüket. A napokban már meg is bíztak egy több bankból álló csoportot, hogy segédkezzenek az IPO levezénylésében.

Németországban még ebben az évben várhatóan lezárul a vegyipari óriás, Evonik tőzsdére vezetése, a tulajdonosok már meg is bíztak több bankot, köztük van a Goldman Sachs, a Bank of America Merril Lynch és a Deutsche Bank, hogy vezényeljék le a IPO-t. Az Evonik 2007 szeptemberében alakult, miután a német bányászati és vegyipari óriás RAG csoportot kettéválasztották....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés