Előfizetői tartalom

Már csak a hatodik legnagyobb Soros György hedge fundja

Portfolio
Nem volt radikális átrendeződés a legnagyobb hedge fundok sorában az elmúlt évben, a tavalyi helyezését azonban szinte senki nem tartotta meg. Hiába vásárolta fel a JP Morgan Asset Management a Highbridge Capitalt, a Ray Dalio vezette Bridgewater a szép hozamainak és az intézményi befektetők elcsábításának köszönhetően a legnagyobb alappá avanzsált, 58,9 milliárd dollárral. A dobogó harmadik helyére a GLG Partnerst megvásárló brit Man Investments került. A legnagyobb 10-ben található még John Paulson és Soros György alapjai is.

Az elmúlt egy évben nem történt radikális átrendeződés a legnagyobb hedge fundok listáján, a tavalyi helyezését azonban szinte senki nem tartotta meg. Nem mondható el ugyanez az elmúlt évtizedről, hiszen a jelenlegi 5 legnagyobb fedezeti alap közül egy sem volt benne a top 10-ben 10 évvel ezelőtt. A legnagyobb száz hedge fund vagyona a tavalyi 1080 milliárd dollárról 1210 milliárdra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés