Előfizetői tartalom

Tömegével értékesítik a cégeket, és nincs megálló

Portfolio
Amennyire kedvezőtlen képet festett a Preqin a magántőke társaságok forrásgyűjtéséről, annyira kedvező a kép a befektetések és a kiszállások tekintetében. 2011 első negyedévében igaz csökkent a befektetések összértéke, azonban éves összehasonlításban 72 százalékos emelkedést láthattunk, a befektetések száma pedig továbbra is csúcsközelben található. A 2005-2007 közötti befektetési boomot követően most érkeztünk el ahhoz, hogy a magántőke társaságok eladhatják a részesedésüket, és realizálják a profitot, a statisztikák szerint éppen ezért van történelmi csúcsok közelében a kiszállások értéke. Szakértők szerint a trend folytatódni fog, egyrészt a befektetések a szabad források miatt találhatnak magukra, míg a kiszállások a befektetési időtáv letelte miatt maradhatnak a mostani magas szinteken.

Többek között ilyen és ehhez hasonló témákról is szó eshet a Portfolio.hu - HVCA június 2-ai CEE Private Equity and Corporate Finance 2011 konferenciáján. JELENTKEZZEN Ön is a rendezvényre! A magántőke-alapokhoz köthető befektetések 2011 első negyedévében számukat és értéküket tekintve is komoly visszaesést mutattak. A Preqin adatai szerint összességében 623 befektetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés