Előfizetői tartalom

Új kínai alap indul egy milliárd dollárral

Portfolio
Piaci információk szerint hamarosan elindul a kínai vállalatbirodalom, a CITIC legújabb magántőke alapja, a befektetői érdeklődésnek hála 900 millió dollár felett lesz a gyűjtött forrás. Szakértők szerint a CITIC a piaci trenddel ellentétesen megy, hiszen nem helyi devizában, hanem dollárban indítja el az alapját. Mindezt azért teszi, hogy nemzetközi befektetőket is be tudjon vonni, még úgy is, ha ezért cserébe csak korlátozott hatáskört kap a befektetések kiválasztásánál.

Kína legnagyobb pénzügyi konglomerátuma, a CITIC Group hamarosan lezárja a tőkegyűjtést a legújabb magántőke alapjánál, a tervek szerint a gyűjtött tőke 900-1000 millió dollár között lesz. Tavaly januárban már felállítottak egy alapot, amibe 1,32 milliárd dollár értékben érkezett tőke különböző befektetőktől, azonban az az alap yüanban volt denominálva, a mostani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés