Előfizetői tartalom

Felvásárlási láz indulhat az uránbányászati vállalatoknál

Portfolio
Bár az atomenergetikai és uránbányászati vállalatoknál már a japán katasztrófa előtt fokozódott a felvásárlási tevékenység, a katasztrófát követő árzuhanások után még több vállalati akvizícióra lehet számítani - írja a Bloomberg. Egyes uránbányászati vállalatok részvényei ugyanis akár 30-40 százalékot is estek, és olyan is van, amely ára nem éri el a vállalat egy részvényre jutó eszközeinek értékét sem. A BMO Capital is az iparági M&A fokozódására számít, ám további árfolyam-esést valószínűsít az urán piacon.

A japán katasztrófát követően megrendült a bizalom az atomerőművekben, ez pedig hatalmas árfolyamesést indukált az uránbányászati vállalatoknál. A pánik és a bizonytalanság több vállalatnál is az árfolyam kedvező kialakulását eredményezte, ami fokozódó felvásárlásokhoz vezethet az iparágban - írja a Bloomberg. Az uránbányász és atomenergetikai vállalatok piacán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés