Előfizetői tartalom

Egzotikus befektetés, hatalmas lehetőségekkel

Portfolio
Az urán- és az atomenergia szektor felé fordult a piacok figyelme a japán katasztrófát követően, mivel az iparági vállalatok részvényei jelentősen leértékelődtek néhány nap alatt. Ezt számos szakértő, például Jim Rogers is pánikeladásnak értékelte, és kedvező beszállási lehetőséget emlegetett. Az atomenergetikai- és az ehhez szorosan kapcsolódó urán kitermelő vállalatok egyrészről kedvező lehetőséggel kecsegtetnek, mivel az atomenergiának egyelőre nem nyújtanak tökéletes alternatívát sem a légszennyező szén- és gázerőművek, sem az egyelőre túl kevéssé hatékony megújuló energiaforrások. Az atomenergia szerepének újragondolása és csökkentése viszont ronthatja a komoly növekedésre árazott papírok vonzerejét.

Egyelőre nem tűnhet el az atomenergia Az atomenergia - különösen a fejlett világban -fontos szerepet tölt be az áramtermelésben, a világ elektromos energiájának 14 százalékát ugyanis atomerőművek állítják elő - derül ki a Nukleáris Világszövetség adataiból. Ezt a világon - egy március elsejei kimutatása szerint - összesen 443 reaktor termeli, ezen felül több mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés