Előfizetői tartalom

Nincs kegyelem: sorra dőlnek be a lakossági hitelek

Portfolio
A lakossági hiteleknél 11, a vállalati hitelek esetében pedig 12,4% volt év végén a nem fizető hitelek aránya a magyar bankszektorban az MNB számításai szerint, és tavaly 73 milliárd forint volt a bankszektor adózás előtti eredménye. A hitelintézeti szektor 2010. végi összesített, részletes adatait várhatóan szerdán teszi közzé a PSZÁF.

Tavaly év végére a 90 napon túli nem fizető hitelek állománya a lakossági szektorban az egy évvel korábbi 7,7 százalékról 11 százalékra, a vállalati szektorban 10,1 százalékról 12,4 százalékra romlott, miközben a nem fizető hitelek körében jelentős átütemezés is történt - közölte a Magyar Nemzeti Bank tegnapi sajtótájékoztatóján Simor András jegybankelnök. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés