Előfizetői tartalom

Újabb pofon a svájci banktitoknak

Portfolio
Hiába járult hozzá Svájc erős nemzetközi nyomásra az adóelkerüléssel vádolt külföldi betétesek adatainak kiszolgáltatásához, megtörve ezzel a méltán híres svájci banktitokkal szembeni feltétlen bizalmat, az OECD szerint az alpesi ország által diktált feltételek még mindig túl szigorúak. A svájci kormány ugyanis bizonyítékok mellett az elkerülők nevét, és bankjának megnevezését is előírta, a szigorú feltételek az OECD szerint azonban hátráltatják az adóelkerülés ellen folytatott nemzetközi harcot.

Az OECD kritikája szerint a svájci kormány még mindig túl szigorú feltételekhez köti az adócsalással vádolt külföldi betétesek adatainak kiszolgáltatását. A korábban a garantáltan megbízható banktitkairól híres alpesi ország pénzügyi szektora hatalmas nyomás alá helyeződött a válságot követően, amikor a legfejlettebb országok hadjáratot indítottak az adóparadicsomok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés