Előfizetői tartalom

Itt a friss BAR-lista - Ebből nem lesz köszönet

Portfolio
Az egy évvel korábbihoz képest 18%-kal nőtt, és december végére elérte a 929 ezer főt a Központi Hitelinformációs Rendszerben tárolt természetes személyek száma - derül ki a BISZ Zrt. legfrissebb adataiból. Mindez azt jelenti, hogy a köznyelvben BAR-listaként emlegetett rendszerbe a 2009-es 171 ezer után 2010-ben "csak" 141 ezer fővel kerültek többen, mint ahányan elhagyták, derűre azonban semmi ok: félő, hogy elsősorban a magasabb szinteken tartózkodó svájci frank miatt hónapokon belül újabb hullámban érkeznek friss BAR-listások.

A BISZ Zrt. Központi Hitelinformációs Rendszerének lakossági alrendszere azokat a természetes személyeket és ezek mulasztásait, visszaéléseit tartja nyilván, amelyek a pénzügyi intézményekkel kötött hitel- vagy hiteljellegű szerződésben vállalt kötelezettségeiknek a minimálbér összegét meghaladó mértékben folyamatosan több mint 90 napon keresztül nem tettek eleget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés