Előfizetői tartalom

Magyar high-tech cégeket választott a kockázati tőketársaság

Portfolio
A PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 2010-ben hat befektetési döntést hozott, melyek közül öt esetben kötött megállapodást a tőkét fogadó céltársaságokkal. A PortfoLion Zrt. által 2010-ben megkötött befektetési megállapodásokban rögzített tőkekihelyezések összértéke 1355 millió forint. Ily módon az ügyletenkénti átlagos befektetési érték 271 millió forint, azonban egyes tranzakcióknál a tőkebefektetés elérte a 350-400 millió forintot. A befektetést fogadó célvállalatok tevékenységi profilja változatos képet mutat, ugyanakkor mindegyik újszerű és innovatív termékkel vagy szolgáltatással rendelkező hazai kis- és középvállalkozás, amelynek stratégiai célkitűzése a közeljövőt tekintve a gyors és stabil hazai növekedés és a meghatározó nemzetközi piaci pozíció elérése. A PortfoLion Zrt. további befektetési lehetőségeinek ismeretében 2011 során is hasonló ütemben tervezi tőkekihelyezéseit folytatni. Az alábbiakban a PortfoLion sajtóközleményét közöljük változatlan formában.

A PortfoLion Zrt. 2010. évi tőkebefektetéseinek bemutatása Cryo cégcsoport (Cryo Management Kft.) A PortfoLion Zrt. 220 millió forintos tőkebefektetésről szerződött a Cryo cégcsoporttal. A Cryo iparága a biotechnológiai területen végzett kutatás-fejlesztés, gyártás és értékesítés, valamint az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások nyújtása. A cég víziója a humán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés