Előfizetői tartalom

Hogyan profitálhatunk Latin-Amerika szárnyalásából?

Portfolio
Latin-Amerika a világ második leggyorsabban növekvő régiója, amely a korábbi hibákból tanulva sikeresen mérsékelte külső eladósodottságát, leszorította az inflációt kedvező pénzügyi környezetet teremtve a fejlődéshez. A gyors növekedés mellett magas reálhozamok is jellemzik a latin országokat (főként a régióban domináns Brazíliát) emiatt a régió részvény és kötvénypiacai egyaránt nagy népszerűségnek örvendenek a befektetők körében. A piacok keresettségét tovább javította, hogy a válság leküzdésére a jegybankok jelentős mértékű likviditást öntöttek a piacokra, amely azonban a fogyasztás és beruházások serkentése helyett különböző befektetési eszközök piacaira, például a feltörekvő piacokra áramlott. A fejlett piacoknál magasabb hozamú befektetéseket kereső tőkének ráadásul egy újabb löketet adott a Fed legújabb kötvényvásárlási programja (QE2) is.

Kedvező makró környezet a fejlődéshez. Latin-Amerika tanult a hibáiból A latin-amerikai országok sok nehézséggel kerültek szembe az elmúlt évtizedekben. Adósságválságok, hiperinfláció és politikai diktatúrák egyaránt rontották a régió versenyképességét, hitelességét és népszerűségét. Ám úgy tűnik az országok sokat tanultak korábbi hibáikból, egyrészt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés