Előfizetői tartalom

Megkegyelmeztek az amerikaiak a legnagyobb svájci banknak

Portfolio
Az amerikaiak másfél évnyi vizsgálódás, fenyegetés és büntetés után úgy döntöttek, ejtik a vádakat a legnagyobb svájci bankkal szemben. Az UBS-nek a bírság mellett több ezer amerikai ügyfelének adatait kellett kiadnia, és ezen kívül a gyorsan növekvő ázsiai offshore tevékenységének leépítését is megígérnie ahhoz, hogy végül az amerikai ügyészek a vádak ejtése mellett döntsenek.

A szövetségi ügyész pénteken bejelentette, ejtik a vádat a legnagyobb svájci bankkal, az UBS-szel szemben, amit a bank offshore privát banki szolgáltatásainak felhagyásával indokolt. A döntés 18 hónappal született azután, hogy a bank az amerikai per elkerülése érdekében 780 millió dollárnyi büntetést fizetett, és kiadta 2009 augusztusában 4,450 feltételezhetően adókerülő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés