Előfizetői tartalom

Fantomhiteleken hízlalt banki mérlegek Magyarországon

Portfolio
A Pénzcentrum.hu nyelvi leleményével élve fantomhitelek, vagyis forintösszegüket tekintve soha ki nem utalt, csak a forintgyengülés miatt létező ügyfélhitel-követelések duzzasztották az év első felében a bankok mérlegét, miközben a hitelezési aktivitás tartósan alacsony. A Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. alább közölt elemzéséből az is kiderül: a bankszektor összesített eredménye az első félévben - a csökkenés ellenére - nem mondható rossznak, emögött azonban az egyes bankok teljesítménye a korábbiaktól jelentősen eltérő szóródást mutat. A jó jövedelmezőséggel rendelkező bankok mellett egyre magasabb az alacsony eredményű, illetve a kisebb-nagyobb veszteséget felmutató bankok száma.

Kapcsolódó cikkünk2010.08.25 14:46 Az OTP és a bankadó nélkül is veszteségesek a magyar bankok Romló hitelportfólió, lassan bővülő aktivitás. A bankoknak 2010 folyamán közel 135 milliárd Ft bankadót kell megfizetniük, amelynek a fele 2010. szeptember végéig esedékes. Az első félévi (adózás előtti) eredmény 12 bank esetében nem nyújt fedezetet a bankadó első felének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés