Előfizetői tartalom

A részvénypiaci zakó ellenére is kaszáltak a hedge fundok

Portfolio
A negatív részvénypiaci hangulat ellenére is sikerült pozitív hozamot produkálnia a legtöbb fedezeti alapnak, aminek köszönhetően 0.23 százalékkal nőtt augusztusban a szektor teljesítményét mérő Dow Jones Credit Suisse Hedge Fund index értéke. Az iparág pozitív teljesítményében fontos szerepet játszott a kötvénypiaci rali folytatódása, amiből a fedezeti alapok komolyan kivették részüket. A kedvezőtlen makrogazdasági kilátások miatt ugyanis nagy bizonytalanság és lejtmenet jellemezte a részvénypiacokat, a hedge fundok viszont többnyire igyekeztek más eszközöket, például kötvényeket tartani portfóliójukban. Az árupiacok sikert és kudarcot egyaránt hoztak az alapok számára, hiszen az arany és a nemesfémek szárnyalása mellett az energiaárakban jelentős esés mutatkozott.

A kockázatkerülés hozta meg a sikert A részvénypiaci hullámvasútban ismét a zuhanó részhez értek a piacok augusztusban, mind a fejlett, mind a feltörekvő országokban. A rossz hangulatot elsősorban a kedvezőtlen makrogazdasági kilátások (az újabb amerikai recesszió bekövetkezésének réme), és a félelmeket tápláló - a vártnál rosszabb - makroadatok megjelenése segítette....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés