Előfizetői tartalom

Kettészakadt a társadalmunk - Új felfogásra van szükség

Portfolio
A Budapest Corvinus Egyetem professzora szerint a válság hitehagyottá tette az embereket, pontosan ezért teljesen más helyzetben vagyunk, mint az 1930-as években, amikor az emberek a válság ellenére munkához akartak jutni minden erejükkel. A kapitalizmus rossz úton jár már régóta, a fogyasztás alapú gazdaság haldoklik, a jövőben a fenntarthatóságra kell helyezni a hangsúlyt, a profit helyett a boldogságra, a verseny helyett az összefogásra. A jelenlegi gazdasági rendszer fő problémája, hogy a társadalmat kettészakítja, mert vannak olyanok, akik sokat dolgoznak és gazdagok, míg a többség kiszorul a munkaerőpiacról. A fogyasztásközpontúság tönkre teszi az embereket mentálisan, a sok pénz ugyanis a szabadidő, a társadalmi- és családi kapcsolatok kárára megy - hangzott el a Gutmann délelőtt tartott fórumán.

Az ember két dolgot tehet, vagy leírja a bajt és nem tesz semmit, vagy megpróbál tenni valamit. Sajnos ez olyan, mintha az orvosnak el kell döntenie, hogy adjon-e lázcsillapítót vagy sem, hiszen valakinek a láz kifejezetten hasznos, van olyan eset, amikor viszont kifejezetten káros. Hogyan juthattunk el idáig? John Hoskin még az 1900-as évek halt meg, leírta hogy mi a célja a világnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés