Előfizetői tartalom

Fékezhetetlen a kereslet a feltörekvő részvények iránt

Portfolio
Töretlen a befektetői bizalom a feltörekvő piaci részvényalapok iránt, amit jól mutat, hogy újabb nettó 3.4 milliárd dollár érkezett az alapokba, ami felülmúlta még a múlt heti kiemelkedő tőkebeáramlást is. A különbség az elmúlt héthez képest, hogy ezúttal az ázsiai térségre koncentráló alapok közel annyi tőkét vonzottak, mint a globálisan befektető alapok, ráadásul a hazánkat is magába foglaló CEEMEA régió iránt is élénkült az érdeklődés. Bár az elmúlt hónapokban a régiónk iránti érdektelenség után ez a tőkebevonás bizakodásra adhat okot, a nettó 111 millió dolláros tőkebeáramlás még nem jelez kitörő keresletet. A piacok részvényindexei továbbra is folytatták az emelkedést, egyedül a latin-amerikai tőzsdék estek összességében, ami a régió részvényalapjainak keresettségében is megmutatkozott.

Folytatódott a negyedik hetet tartó részvénypiaci hegymenet a feltörekvő országokban, ami a piacok népszerűségének töretlenségét is mutatja. A kedvező légkört a recessziós félelmek és a nyári pesszimista hangulat háttérbe szorulása segíti, ami nem csak a részvényindexek folyamatos emelkedésében, de a feltörekvő piaci részvényalapokba fektetett tőke folyamatos növekedésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés