Előfizetői tartalom

Aggasztóan magas a defláció esélye

Portfolio
Az ING Invesmtent Management szakértője szerint a világ vezető hatalmai túlságosan enyhén kezelik a deflációs kockázatokat, pedig a politikusoknak sokkal agresszívebben kellene viselkedniük. A likviditásbővítést folytatni kell az ING szerint, hiszen ezzel lehetne elejét venni az olyan negatív sokkoknak, mint az újabb amerikai recesszió vagy az olajárak csökkenése. Az intézményi befektetőknek a kedvezőtlen befektetési környezet miatt alacsonyabb hozammal kell beérniük, viszont a kötvénypiacon nem kell a buborék kipukkadásától tartani, a kötvényhozamok a közeljövőben nem fognak visszaemelkedni a historikus átlagukhoz.

A világ legnagyobb gazdaságainak vezetői mintha becsukott szemmel járnának, és nem vesznek tudomást a nagyon is valós deflációs veszélyről - véli az ING Investment Management egyik vezető közgazdásza. Valentijn van Nieuwenhuijzen, az ING IM kötvénypiaci vezető elemzője szerint aggasztóan nagy a defláció esélye, például az USA dupla w alakú recessziója, vagy az olajárak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés