Előfizetői tartalom

Hogyan profitálhatunk az állami pénzözönből?

Portfolio
Az infrastrukturális szektorba befektetéseket kínáló alapok az utóbbi években váltak igazán népszerűvé a magánbefektetők körében is, ami nem csoda, hiszen hozamaik összességében meghaladják a részvénypiaci hozamokat. Ráadásul az elemzők többsége szerint szép jövő elé néznek az infrastrukturális alapok, hiszen a rohamosan fejlődő feltörekvő országokban jelentős beruházásokra van még szükség. Ugyanakkor nem csak a feltörekvő, de a fejlett országokban is jelentős beruházások várhatók, főként a gazdaság élénkítése és a tartós gazdasági növekedés lehetőségének megteremtése miatt. Nem szabad ugyanakkor elfelejteni, hogy ezek a beruházások amellett, hogy hosszú távra szólnak, magas kockázatokat is hordoznak.

A feltörekvő országokban jelentős infrastrukturális beruházásokra lehet számtani, ide értve Indiát, Kínát, vagy akár afrikai és latin-amerikai országokat egyaránt. A fejletlenebb országokban egyrészt a gazdasági növekedést már-már akadályozó fejletlen közlekedési, energetikai, valamint informatikai infrastruktúra igényel nagyméretű beruházásokat. Másrészt a városi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés