Előfizetői tartalom

Kötvényekbe menekülnek az amerikai részvénybefektetők

Portfolio
Jelentős mértékű, 9.5 milliárd dollárt vontak ki a befektetők az amerikai részvényalapokból a nyár utolsó hetében, amit elsősorban a kedvezőtlen gazdasági kilátások és a vártnál rosszabb makroadatok tápláltak. Ezzel szemben a szinte láthatatlan hozamokat fizető pénzpiaci alapokba kezdenek visszatérni a befektetők, a kötvényalapokat pedig töretlen lendülettel vásárolják, az egyre alacsonyabb hozamok ellenére.

Visszatérőben az amerikai pénzpiaci alapok népszerűsége, hiszen az elmúlt hetet leszámítva, július közepe óta folyamatosan nettó tőkebeáramlást könyvelhettek el. A szerdával végződött héten újabb 10 milliárd dollár érkezett a továbbra is mindössze 0.04 százalékos 3 havi hozammal kecsegtető pénzpiaci alapokba, és ezzel már 28,300 milliárd dollárra nőtt az általuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés