Előfizetői tartalom

A feltörekvők népszerűek voltak, csak mi nem

Portfolio
Az előző hetek megtorpanása után ismét megindult a tőke a feltörekvő piacok felé. A szerdával végződött hét során újabb nettó 1.9 milliárd dollárt hoztak a piacokra a befektetők, ami egyrészt a kockázatvállalási hajlandóság és a kedvezőbb gazdasági kilátásoknak, másrészt a feltörekvő piacok attraktív árazásának köszönhető. Ezen tényezők miatt a tőkeáramlási adatokat szolgáltató EPFR elemzői ráadásul további jelentős tőkebeáramlásra számítanak a negyedik negyedévben is. A legtöbb tőke ismét a GEM régiót, illetve Ázsiát kereste, miközben a hazánkat is magába foglaló EMEA régió enyhe tőkekiáramlást szenvedett el.

Az előző hetek pozitív, de alacsony volumenű tőkebeáramlása után, a szerdával zárult héten ismét jelentősebb, nettó 1.9 milliárd dollár érkezett a feltörekvő piaci részvényalapokba - az EPFR adatai szerint. A jó hangulat elsősorban a hét során megjelent kedvező makroadatoknak és az amerikai recesszió iránti várakozások enyhülésének volt köszönhető. Az optimizmus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés