Előfizetői tartalom

A lakosság tűkön ül - Roham várható az év végén

Portfolio
A tartós befektetési számlák bevezetésével új történelem kezdődött a hazai megtakarítási piacon, a Portfolio.hu annak próbált utána járni, hogy az év hátralevő részében lehet-e a 2006-os évhez hasonló átrendeződésre számítani. A megkérdezett piaci szereplők szerint az alapkezelők nem tudnak majd a bankoktól komolyabb forrást elszívni, viszont ettől függetlenül a tbsz-en tárolt összegek akár a többszörösükre is nőhetnek. Az igazi reklámhadjárat még várat magára, vélhetően a választások után indul be az igazi nagyüzem, ami azért kedvező, mivel már most is 200 milliárd forint hever tbsz-ekben. Az alapkezelők termékfejlesztői egyértelműen a garantált alapok irányába mozdultak el, az elmúlt hónapokban több friss alap is bevezetésre került, de az év végéig még több nagy név is új alapokkal jelentkezik majd.

A tbsz-eken már most 200 milliárd forint van. A hazai megtakarítási piac számára örvendetes bejelentés érkezett tavaly, 2010-től kezdve ugyanis a tartós befektetési számla (tbsz) bevezetésével adókedvezményhez juthat a legalább 3-5 éves időtávon gondolkozó befektető. A szakma elismerőleg nyilatkozott az új konstrukció kapcsán, az alapkezelési piacon is megindult a mozgolódás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés