Előfizetői tartalom

Töretlenül árad a friss tőke a feltörekvő piacokra

Portfolio
Folytatódott a tőkebeáramlás a feltörekvő piaci részvényalapokba, így már 14 hete, azaz június eleje óta folyamatosan friss tőke érkezik az alapokba. Ezúttal nettó 250 millió dollár érkezett, ami több mint duplája a múlt heti tőkebeáramlásnak, de ez nem is meglepő a globális befektetői hangulat javulásának fényében. Ahogy az már a korábbi hetekben, hónapokban is jellemző volt, ismét a GEM régiót keresték leginkább, miközben az ázsiai régiót már harmadik hete kerülik a befektetők. A hazánkat is magába tömörítő EMEA, illetve a latin-amerikai régió ismét több mint 60 millió dollárt vonzott a részvénypiacaira, ami a korábbi hetek teljesítményéhez viszonyítva kedvezőnek mondható. A fejlődő országok töretlen népszerűségét mutatja, hogy az idei évben összesen nettó 34.8 milliárd dollár érkezett a feltörekvő piaci részvényalapokba.

Ismét friss tőke érkezett a feltörekvő piaci részvényalapokba, és ezzel nem tört meg a már 14 hete tartó tőkebeáramlás. Ezúttal a beáramlás szerkezete teljesen megegyezett a múlt hetivel, tehát Ázsia kivételével minden régióba nettó tőkebeáramlást könyvelhettek el. Ezúttal azonban a tőkemozgások nagyobb volumenűek voltak. A nettó tőkebeáramlást segítette a kedvező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés