Előfizetői tartalom

Borús kilátások! - Felszámolják a legendás magántőke alapot

Portfolio
Lehúzta a rolót a 30 éve működő, és az egyik legnevesebb, legnagyobb magántőke alap, a brit Candover. A legendás kivásárlási alap számára igen rosszul sikerült a válság, mivel számos cég mutatott gyenge teljesítményt a portfóliójában, miközben finanszírozási gondok miatt nem tudott újabb befektetésekbe belevágni. Számos szakértő aggódik, hogy az alap megszűnése csak a kezdet a magántőke szektorban.

Sokan már évek óta jósolják a magántőke alapok halálát, és most elkészült a méltó sírkövük is hozzá - írja az Economist. Augusztus 31-én ugyanis bejelentette működésének végét és feloszlását Nagy-Britannia egykori vezető magántőke alapja, a Candover. Az alap vagyonát felosztja a részvényesei és befektetői közt. A 30 éve működő Candover feloszlása a válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés