Előfizetői tartalom

Özönlenek a felvásárlási hírek - mit jelent ez a tőzsdéknek?

Portfolio
Az elmúlt hetekben erősen fellendült a felvásárlási aktivitás, ami pozitív jelzéssel szolgál, ugyanis arra utal, hogy a vállalatok optimisták a gazdasági környezetet illetően. A felvásárlások élénkülését az is segíti, hogy a cégek jelentős készpénzállománnyal rendelkeznek és keresik a növekedési lehetőségeket. Az M&A tranzakciók megugrása azonban nem feltétlenül szolgál pozitív előrejelzéssel a tőzsdék számára, ha a múltbeli adatokat tekintjük, ugyanis minden idők legaktívabb évében, 2007-ben például csúcsra futottak az amerikai indexek és lejtmenet kezdődött.

Mi alakítja a felvásárlási kedvet?. Sorra érkeztek augusztusban a több milliárd dolláros felvásárlási hírek, többek között a BHP Billiton adott 39 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot a Potash Corp. nevű cégre, a SabMiller közel 11 milliárd dollárt ajánlott a Foster’s sörgyártó üzletágáért, az Intel közölte, hogy 8 milliárd dollárt fizetne a McAffe-ért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés