Előfizetői tartalom

Hogy hat a gyengülő forint az OTP-re?

Portfolio
A forint másfél napja tartó intenzív gyengülése és az OTP árfolyamcsökkenése ismét reflektorfénybe helyezi e két jelenségnek az OTP eredményességén keresztül fennálló kapcsolatát is. Legtöbb magyar versenytársához hasonlóan nem elhanyagolható arányt képviselnek a bank hitelportfóliójában a devizahitelek, ám nem ez az egyetlen tényező, amit érdemes figyelembe venni.

A forint és az OTP árfolyamának együttmozgása az alábbi ábra tanúsága szerint az elmúlt három hónapban vált igazán szorossá, ebben komoly szerepe lehet az OTP portfóliójában meglévő frankhitel-kitettségének is, a gyengülő forint ugyanis ekkor lett ismét a portfólióminőség hanyatlásának fontos faktora.A több régiós országban is galibát okozó devizahitelek az OTP...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés