Előfizetői tartalom

Beindultak a feltörekvő piaci magántőke alapok

Portfolio
Az első félév után úgy tűnik, kezdenek magukhoz térni a válságban - ügyletek számában és értékében egyaránt - komoly visszaesést elszenvedő feltörekvő piaci magántőke alapok. A befektetések jelentős, 55 százalékos növekedését főleg az ügyletek számának növekedése okozta a 2009 első félévéhez képest, de a tranzakciók átlagos mérete is növekedett. A magántőke befektetések továbbra is főleg Ázsiát és azon belül is Kínát keresték, de kimagasló növekedést mutattak az afrikai alapok is.

A globális pénzügyi válság komoly hatással volt a magántőke alapok befektetéseire és forrásgyűjtésére egyaránt. A legnagyobb visszaesés 2009 első negyedévében mutatkozott, amikor a tomboló negatív hangulat miatt a 2008 negyedik negyedévi 11 milliárd dollárról 4 milliárd alá csökkent a feltörekvő piaci magántőke befektetések értéke. Ezt követően folyamatos emelkedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés