Előfizetői tartalom

Messziről kerüli a guru a bankokat, de összeomlásra nem számít

Portfolio
Ismét optimista véleményt fogalmazott meg a Templeton 34 milliárd dolláros feltörekvőpiaci alapjának guruja, Mark Möbius. A szakember nem számít újabb recesszióra az USA-ban sem, mivel véleménye szerint a jegybank likviditás fokozása megóvhatja ettől a világ legnagyobb gazdaságát. Eközben a világgazdaság további lendületes növekedésére számít, amit elsősorban a legnagyobb feltörekvő országok húznak. Ennek megfelelően a részvénypiacokon is folytatódhat a bikapiac, Kínában jelenleg a fogyasztási termékeket előállító és feldolgozó ipari vállalatok részvényeit keresi, miközben a bankpapírokat messziről kerüli.

Ismét optimista a Templeton feltörekvő piaci guruja, Mark Möbius, aki szerint a globális gazdasági növekedést elsősorban az úgy nevezett BRIC országok (Brazília, Oroszország, India, Kína), valamint Törökország és Dél-Afrika lendületes növekedése húzhatja majd, ami a fejlett országok magukhoz térésével felgyorsulhat. Ahogy azt már korábban is kifejtette, az amerikai gazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés