Előfizetői tartalom

Felcsillant a remény a vállalati felvásárlások piacán

Portfolio
A vállalati felvásárlások és összeolvadások száma a szűkülő likviditás és a források elapadása miatt tovább csökkent 2009-ben is, és ennek köszönhetően már két éve recesszió van az iparágban. A képet némileg javítja, hogy a tavalyi év második felében már éledezett az M&A szektor, ami a gazdaság tartós javulásával 2010-ben tovább folytatódhat. Amíg azonban a hitelezés nem áll helyre, továbbra sem számíthatunk jelentős élénkülésre a felvásárlások terén. A Boston Consulting Group elemzése rámutatott többek közt arra is, hogy a felvásárló vállalat értéke elsősorban recessziós időszakban, saját tőkével megvalósított, de iparágon belüli tranzakciónál emelkedik a legjobban, ilyenből pedig láthattunk többet is a válságot követő időszakban.

A vállalati felvásárlások és összeolvadások (M&A) száma 2007 óta csökken ugyan, de úgy tűnik a piac 2009 közepén elérte a mélypontját - legalábbis erre jutottak a Boston Consulting elemzői. A felvásárlások száma 2009-ben 14 százalékkal esett vissza, ám ennek dollárban kifejezett értéke még nagyobb mértékben, 44 százalékkal csökkent. Ezzel az ügyletek száma 15 éves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés