Előfizetői tartalom

Özönvízszerű pénzeső érte el a feltörekvő piacokat

Portfolio
Az elmúlt 10 hónapban nem fordult elő, hogy 4 milliárd dollár fölé tudott kúszni a tőkebeáramlás, azonban a szerdán zárult hét nap során ez is megesett. A feltörekvő piaci részvényalapokba összességében 4.2 milliárd dollár érkezett, ebből 3.6 milliárd dollár viszont a GEM régióhoz kötődött. A hazánkat is magában foglaló EMEA régió az utolsó helyen végzett, a nagy vetélytárs Latin-Amerika ugyanis megelőzött minket. Az év eleje óta az összesített tőkebeáramlás már meghaladja a 30 milliárd dollárt, a kilátások pedig kedvezőek, hiszen az intézményi- és magánbefektetőknél még mindig nagy tartalékok vannak.

Nem mindennapi héten vagyunk túl, a feltörekvő piaci részvényalapokba például 2009 októbere óta nem látott nagyságú tőke érkezett, pedig egy héttel ezelőtt is nagyon impresszív, 3.2 milliárd dolláros tőkebeáramlást láthattunk. A szerdán zárult hét nap során összességében 4.2 milliárd dollár érkezett, azonban mint azt látni fogjuk, a tőkebeáramlás nagyobb része...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés