Előfizetői tartalom

Európai adósságban ülnek a csalódott amerikaiak

Portfolio
Az amerikai pénzpiaci alapok a válság hatására kénytelenek voltak egyre jobban külföldi papírokba fektetni, egyrészt mert a Bear Sterns és a Lehman Brothers összeomlása után az alapkezelők számára elkerülhetetlen volt a földrajzi diverzifikáció, másrészt a recesszió miatt az amerikai cégek váltókibocsátása csökkent. Egyes becslések szerint a pénzpiaci alapoknál már a 40 százalékot is meghaladja a külföldi eszközök részaránya, a nagy szereplőknél pedig ez az arány eléri a 70 százalékot.

A válság következményeként az amerikai pénzpiaci alapok az amerikai piacot "faképnél hagyva" az európai piac felé mozdultak el, az európai bankok ugyanis megfelelő kínálatot nyújtottak, ellentétben az amerikai bankokkal, az alapoknál pedig egyre nagyobb jelentőségűvé vált a földrajzi diverzifikáció fontossága - írja a Wall Street Journal. Érdekesség, hogy jelenleg már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés