Előfizetői tartalom

Olaj helyett vodka kell az orosz medvének, hogy beinduljon

Portfolio
Remek növekedési kilátások és erős gazdasági növekedés várható Oroszországban, ami nagyszerű lehetőségeket tartogathat a befektetők számára, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a kedvező kilátásokat komoly kockázatok övezik. Az orosz fejlődést elsősorban nem az energia árak további emelkedésétől, hanem a fogyasztás és a beruházások növekedésétől várják a Danske bank elemzői. A belföldi fogyasztás emelkedése a növekvő import miatt a külső többletet tovább csökkentheti, ennek ellenére az árfolyammal kapcsolatban inkább optimisták az elemzők. A legnagyobb kockázatot azonban az energia árak csökkenése jelenti.

A reálgazdasági növekedés várható hajtóerői Az orosz gazdaság legfőbb húzóereje a nyersanyag szektor, amit mi sem mutat jobban, minthogy az orosz export közel kétharmadát az olajhoz és gázhoz köthető termékek adják. Ennek fényében nem meglepő az sem, hogy az export növekedése főleg az olajárak növekedésének volt köszönhető 2009-es mélypont óta. Bár a nagymértékű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés