Előfizetői tartalom

A történelmi csúcs ellenére vásárlásra buzdít Möbius

Portfolio
A kedvező adatoknak köszönhetően új történelmi csúcsra emelkedett a török tőzsdeindex, az ISE-100, a kedvező kilátások miatt Mark Möbius, a Templeton feltörekvő piaci guruja meg van arról győződve, hogy érdemes a piacon befektetni. A török gazdasági növekedés az első negyedévben 11.7 százalékos volt, ebben az évben a költségvetési hiány a GDP 5 százaléka lehet, míg az államadósság a GDP 49 százaléka. Möbius szerint átalakuláson megy keresztül az ország, a versenyképes és gyors növekedéssel jellemezhető gazdaság alapjait a kezelhető infláció, az alacsony kamatlábak és a stabil kormányzat teremtheti meg.

A legtöbbet szereplő feltörekvő piaci guru, Mark Möbius növelni akarja a török részvénykitettségét, hiszen annak ellenére is olcsónak számít a piac, hogy új csúcsra emelkedett a török tőzsdeindex. A török ISE National 100 index csak ebben az évben 14 százalékot emelkedett, ezzel pedig a legjobban emelkedő tőzsdék körébe került be, nem csoda tehát, hogy új csúcsra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés