Előfizetői tartalom

Őrült, aki azt állítja, hogy itt a világvége - véli Möbius

Portfolio
A Templeton feltörekvő piaci guruja megint megszólalt, ma a CNBC-n jelentkezett be élőben Varsóból, a téma pedig nem is lehetett más, mint a "W" alakú recesszió. Möbius szerint tejesen érthetetlen, hogy felmerült ez az alternatíva, hiszen mind Amerikában, mind Európában láthatók a feltámadás jelei, a jegybankok pedig még mindig kellő likviditást tartanak a piacon. A guru szerint Amerikában gazdaságpolitikai fordulatra van szükség, a szigorú szabályozás ugyanis megfojtja a kis- és középvállalkozásokat, és ellehetetleníti a külföldi befektetéseket.

A W alakú recesszió kockázata egyre nagyobb, a bizonytalanság a fejlett országok gazdasági kilábalásában pedig a kockázatvállalási hajlandóság visszaesésével fenyeget, Mark Möbius, a Templeton feltörekvő piaci guruja szerint azonban nem kell aggódni. A CNBC-n előben Varsóból kapcsolták Möbiust, aki elmondta, hogy azért sem kell aggódni, mivel a feltörekvő piacok fundamentumai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés