Előfizetői tartalom

Teljesen beborult az ég a Merrill szerint

Portfolio
A júliusi Merrill Lynch alapkezelői felmérés szerint hatalmas fordulat következett a világgazdasági kilátásokban, a következő egy évben például már a többség gyengébb gazdasági teljesítményt és rosszabb vállalati profitokat vár. A hangulat romlását az amerikai régió szenvedte meg a leginkább, míg a legnagyobbat Európa nyerte, míg ha az eszközosztályokat nézzük, akkor a kisebb kockázatú eszközök szerepe értékelődött a leginkább fel.

A Bank of America Merrill Lynch szokásos havi alapkezelői felmérése komoly pálfordulást mutatott júliusban, a 202 alapkezelő megkérdezése alapján nettó 12 százalék úgy gondolja, hogy a következő egy évben a világgazdaság csökkeni fog, miközben egy hónappal ezelőtt még nettó 24 százalék gondolta úgy, hogy erősödés várható. Jól jelzi a pesszimizmust, hogy 2009 februárja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés