Előfizetői tartalom

A magyar középvállalatok csupán 10%-a alkalmas magántőke befektetésre

Portfolio
12 magyar vállalatba fektettek be 2009-ben magántőke és kockázati tőke társaságok, ami fele a 2008-as adatoknak. A visszaesés egyik oka, hogy kevés magyar vállalat felel meg a szigorú befektetői követelményeknek, de a Riverside magántőke társaság szerint a gazdálkodási mutatók átláthatóbbá tételével a hazai vezetők maguk is tudnak tenni azért, hogy tőkét vonjanak be a vállalkozásukba.

A vállalatok fejlődésének - például nemzetközi terjeszkedésének - a gátja általában a tőke hiánya. A növekedéshez szükséges tőkét a vállalatok a tőzsdére lépés mellett magántőke bevonásával biztosíthatják. A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület adatai szerint Magyarországon 2009-ben 12 ügyletbe fektettek be kockázati és magántőke társaságok, összesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés