Előfizetői tartalom

Az adócsalók visszaszorítása önmagában megoldaná a görög problémákat

Portfolio
Görögöknek az eurozóna történetében a legnagyobb költségvetési hiány lefaragást kell végrehajtania az elkövetkező években. A kormány már számtalan intézkedést hozott a bérek, nyugdíjak csökkentéséről adók emeléséről, de az adócsalás visszaszorítása önmagában jelentős javulást okozna, hiszen a Görög Nemzeti Bank elemzése szerint, az adóelkerülők számának csökkentése és a bankok szigorúbb ellenőrzése évente a GDP 3,8 százalékával növelné az államkassza bevételeit.

Ilyen és ehhez hasonló témákkal behatóbban is foglalkozunk az elismert külföldi és hazai előadókat felvonultató Portfolio.hu Wealth Management 2010 Konferencián. A Görög Nemzeti Bank elemzése szerint a kormánynak erősítenie kéne az adóelkerülés elleni a harcot egyrészt nagyobb bírságok kivetésével, másrészt az olyan görög bankszámlák behatóbb ellenőrzésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés