Előfizetői tartalom

Gyűlnek a fellegek a bankszektor felett - Kerüljük a bankrészvényeket?

Portfolio
A görög adósságválság főként a bankrészvényeket viselte meg az elmúlt hetekben az európai tőzsdéken, a Stoxx bank index 13%-ot veszített értékéből az év eleje óta. A pénzügyi szektor eladói nyomás alá került, ugyanis a befektetők aggódnak a bankok dél-európai kitettsége miatt. Bár az értékeltségi szintek alapján nem drága jelenleg az európai bankszektor, az árfolyam alakulása szempontjából a negatív tényezők vannak túlsúlyban. Ennek fényében nagy a valószínűsége annak, hogy a közeljövőben is alulteljesíthetik a bankpapírok a szélesebb körű piacokat.

Egy éve nem voltak ilyen olcsók az európai bankpapírok A tegnapi nagy esést a bankszektor szenvedte meg a leginkább az amerikai piacokon, ma azonban Európában felülteljesítők a bankpapírok. Az év eleje óta a két régió pénzügyi szektorának teljesítménye jelentősen elvált: míg az S&P szektorindexe még 5%-os pluszban tartózkodik 2010 január elseje óta, addig a Stoxx bank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés