Előfizetői tartalom

Az egész világ retteg már - Megszólaltak a guruk

Portfolio
Több alapkezelő egyöntetű véleménye szerint is már kilépett a regionális keretek közül az európai adósságválság, a fertőzés pedig most már globális méreteket ölt. A világ legnagyobb kötvényalap kezelőjének, a Pimconak a vezetője szerint a piac illikviddé vált, a kockázatkerülés ennek megfelelően drasztikus mértékben erősödött. A guru szerint megkérdőjelezhető a kilábalás, a görög válság pedig más Európai Uniós országra is átterjedhet.

A tegnapi napon példátlan mértékű esés bontakozott ki az amerikai piacokon, a Dow és az S&P chartjára pillantva a 2008 szeptemberi események elevenedhetnek fel bennünk. A CNBC-nek nyilatkozó Mohamed El-Erian és Dan Fuss szerint az európai adósságválság globálissá válhat, mivel a befektetők is félnek attól, hogy a gazdaságok talpra állítására már így is túlságosan sokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés