Előfizetői tartalom

Devizahitelek halála? - Mindenki a Fideszre vár

Portfolio
Bankárok és ügyfelek részéről egyaránt fokozódó érdeklődés előzi meg az Orbán-kormány lakáspolitikai lépéseit. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, márciusi adatai szerint a devizahitelezés egyre gyorsabban szorul vissza a forinthitelezés javára, utóbbi fellendítéséhez azonban egyelőre nem voltak elégségesek a Bajnai-kormány és a jegybank intézkedései. A kamatszint további csökkenésén túl a szektor valami másra is vár, kérdés, jogosak-e a felfokozott várakozások. Az MNB adatai sok mindenről árulkodnak.

Május 5-én, holnapután kerül megrendezésre a Portfolio.hu Jelzáloghitelezés és Lakásfinanszírozás Magyarországon 2010. c. konferenciája. Soha nem látott, 27.8 milliárd forint összegben vált márciusban nettó devizahitel-törlesztővé a magyar lakosság, vagyis ennyivel több devizahitelt törlesztettek a családok, mint amennyit felvettek, eltekintve az átértékelődés hatásától...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés