Előfizetői tartalom

Nem kell aggódni a feltörekvő piacokért (RCM)

Portfolio
A tavalyi év abszolút nyertesei a feltörekvő piacok voltak, a Raiffeisen Capital Management szerint a rali nem ért véget, hosszú távon pedig emelkedő trendet láthatunk majd a részvénypiacokon. A következő években a fundamentumok mindenképpen a feltörekvő piacok felülteljesítését erősíthetik meg, Jürgen Maier, az RCM részvényalap-kezelőjének előadásából kiderült, hogy a nagy emelkedések ellenére koránt sem nevezhetők a feltörekvő piacok drágának. Persze vannak bizonytalanságok, így például egy esetleges fejlett piaci recesszió, vagy egy ázsiai túlhevülés a feltörekvő piacokra is negatív hatással járna, azonban a végkövetkeztetésünk az lehet a mai napon tartott sajtótájékoztató után, hogy a befektetési előnyök még mindig fennállnak, a növekedési többlet pedig a részvényárfolyamokban is meg fog mutatkozni.

A Raiffeisen Capital Management életében 2009 volt a legjobb év, a mai találkozó legnagyobb kérdése, hogy az összehasonlításokban is jó teljesítmények után inkább egy buborék gyanús helyzetet láthatunk a feltörekvő piacokon, vagy további árfolyam-emelkedésre van kilátás - mondta el bevezetőjében Christa Bernbacher, az RCM közép-kelet-európai térségért felelős ügyvezető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés