Előfizetői tartalom

Mozgolódnak a kockázati tőke társaságok - Lassú fellendülés várható

Portfolio
Jelentősen hanyatlott az első negyedévben a kockázati tőkés kivásárlások száma az év utolsó három hónapjához viszonyítva, ez azonban leginkább annak köszönhető, hogy az év végén erőteljes aktivitás jellemezte a piacot. Év/év alapon több mint a duplájára emelkedett a bejelentett kivásárlások összértéke globálisan és a negyedik negyedévet kivéve a tavalyi év minden időszakának értékét meghaladta - derül ki a Preqin legfrissebb adataiból. Ilyen és ehhez hasonló témákról is szó eshet majd a 2010. április 22-i HVCA-Portfolio Közép-Kelet Európai Vállalatfinanszírozási és Kockázati Tőke 2010 Konferencián. JELENTKEZZEN Ön is rendezvényünkre.

2010 első negyedévében összesen 307 kivásárlást jelentettek be kockázati tőke társaságok világszerte, összértékük pedig meghaladta a 26 milliárd dollárt. Ez 2009 negyedik negyedévéhez képest 35%-os visszaesést jelent, az előző év azonos időszakához viszonyítva viszont mintegy 140%-os volt a növekedés mértéke.A negyedik negyedévi kiugró érték elsősorban az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés