Előfizetői tartalom

Egyre csak gyűlnek a milliárdok, mi lesz ebből?

Portfolio
A kockázati tőke alapok továbbra is nehézségekkel néznek szembe, ha a forrásgyűjtésről van szó - erről árulkodnak legalábbis a Preqin legfrissebb, negyedéves statisztikái. Az alapok által összegyűjtött tőke minimálisan emelkedett az első negyedévben 2009 utolsó három hónapjához viszonyítva, év/év alapon azonban közel 35%-os zuhanást lehetett tapasztalni globálisan. A Preqin szakértői azonban a második negyedévre már jelentős javulást várnak, ami főként a feltörekvő piacok iránti felfokozott érdeklődésnek köszönhető, az elmúlt napokban ugyanis több 1 milliárd dollár feletti fejlődő piaci alapot sikerült lezárni. Ilyen és ehhez hasonló témákról is szó eshet majd a 2010. április 22-i Portfolio-HVCA Közép-Kelet Európai Vállalatfinanszírozási és Kockázati Tőke 2010 Konferencián. JELENTKEZZEN Ön is rendezvényünkre.

2010 első negyedévében a kockázati tőke társaságok összesen 79 alapot zártak le és 50.4 milliárd dollárnyi tőkét gyűjtöttek globálisan. Ez minimális javulást jelent 2009 utolsó három hónapjához viszonyítva, amikor is 48 milliárd dollárnyi forráshoz jutottak a kockázati tőke alapok. Az elmúlt három negyedévben a kockázati tőke társaságok negyedévente mindössze 50...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés