Előfizetői tartalom

Óvatosak még a kockázati tőke társaságok

Portfolio
Az elmúlt egy évben látott részvénypiaci emelkedésből bátorságot merítettek a vállalattulajdonosok, ami abban mutatkozik meg, hogy az elsődleges részvénykibocsátások fellendültek. A kockázati tőke társaságok is részben részvénykibocsátással adnak túl cégeiken, az idei évben azonban némileg lemaradtak a teljes piac mögött mind a tőzsdére vitt cégek számában, mind a részvények hozamának tekintetében. Ez pedig aggasztó jel lehet a további cégeladások és a forrásgyűjtési lehetőségek szempontjából - írja a Reuters. Ilyen és ehhez hasonló témákról esik majd szó azon a rendezvényen, amelyet a HVCA és a Portfolio.hu 2010. április 22-én szervez Budapesten. A részletekért és a jelentkezésért KATTINTSON!

A kockázati tőkés tulajdonosok számára a kilépés egyik formáját jelenti, hogy elsődleges részvénykibocsátások keresztül adnak túl a vállalatokon. Most azonban aligha számíthatnak arra, hogy a válság előtti értékeltségi szinteken tudják értékesíteni cégeiket és óvatosan kell ígérgetniük befektetőiknek is, amikor meg akarják nyerni őket. A részvénypiaci szárnyalás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés